Zašto dolazi do prevara u ljubavnim vezama?

Ovo pitanje se nameće bar jednom u životu svakome od nas. Šta se to dešava među partnerima kada se javi potreba za nekim drugim i šta je to što nas ”tera da švrljamo sa strane”?

Kao prvo postoji velika razlika između žena i muškaraca, nadam se da vam je to već do sada svima tipa ”već viđeno”. Međutim, najveća stvar od svega je RAZUMEVANJE te razike između suprotnih polova.

Kao na zemaljskim polovima – dok je na južnom delu – zima, na drugom – leto, slična situacija se javlja i između žena i muškaraca.

Šta pod tim tačno podrazumevam?

Jednostavno – žena je ta koja traži pažnju, više razumevanja, više stvarnih trenutaka. Dok muškarci ponekad to sve tumače kao kontrolu njihovog života i krađu njihovog vremena koje provode sa svojim društvom. Naravno, u svemu ima izuzetaka i ne kažem da i muškarci ne žude za pažnjom.
Probajte da se osvrnete ili kažete nešto za muškarca koji prođe pored vas u gradu dok šetate sa svojim partnerom. Ili zapostavite svog dragog brinući toliko o deci da ga skoro i ne primećujete izuzev kada stavi noge na sto (koji ste vi upravo prebrisali) gledajući Tv utakmicu. Naravno da mu takve stvari neće odgovarati, ali ih žene često rade nesvesno, vodeći se svojim osećanjima u datom trenutku. (nije njoj stalo do prebrisanog stola – već njegove nezahvalnosti za njen trud koji je uložila).

Možda vam zvuči komplikovano, ali je u biti vrlo jednostavno.

Muškarci – pričajte nam detalje sa vašeg poslovnog sastanka, detalje sa momačke večeri vašeg kuma, detalje sa slave na koju nismo uspele da odemo i sl. Nadam se da me razumete, mi smo žene takve i volimo da čujemo detalje. Ne kažem da treba da nam pričate dva sata ali par rečenica je sasvim u redu. Isto tako javite nam se kad odete negde, barem putem porukice da je sve u redu, jer smo sklone da brinemo i mislimo na osobe do kojih nam je iskreno stalo.

Sve ovo što pišem isključuje bilo kakvu vrstu ljubomore i posesivnosti, ovo se odnosi na jedan normalan odnos između muškaraca i žena. Još nešto, kada vam prepričavamo neke događaje, pokušajte da nas saslušate bez prekidanja, čak iako su vam posve nezanimljivi. I ako dođemo nervozne sa posla saslušajte situaciju i samo nas zagrlite ćuteći (nemojte reći – Ja bih uradio i postupio na ovaj ili onaj način – tražimo samo pažnju i razumevanje – ne predloge ili kritike). Ovo se odnosi i na žene prema muškarcima – saslušajte ih! Potrudite se da nam udelite bar jedan kompliment dnevno i videćete kako ćemo zalepršati. Znajte da je ženama važna godišnjica veze ili braka kao i rođendan. Bolje da zaboravite neki svetac ili državni praznik nego da se nesetite ovih datuma koji su ženama itekako bitni.

Žene – pustite svog dragog kada je obuzet nekim razmišljanjem, i deluje odsutan. On se samo nalazi u nekoj od svojih „soba“ (poslovnoj, društvenoj, kreativnoj, sportskoj itd.),i kada je u „ljubavnoj“ tada je skroz vaš. Zapamtite muškarci ne vole (da ne kažem mrze) milion pitanja i podpitanja tipa – Pa šta ti je? O čemu sada razmišljaš? Da li je sve u redu, da nisi nešto ljut na mene?“ itd. Pustite ga. Vratiće se iz svoje „sobe“.

Još nešto – muškarci su posve direktni – kod njih više važi ono „Što na umu to na drumu.“ Zato kad vam nešto kaže budite sigurne da baš tako i misli. Nema skrivenih misli iza izrečenog kao kod nas žena. Mi se za razliku od njih, jer smo osećajnije, trudimo da ublažimo situaciju ili svaljujemo krivicu okolišući. Zato kad smo stvarno besne mi ćemo pre reći i ono što ne mislimo i osećamo – zaista – ali opet pribegavajući ublaženom obliku – „Malo sam se naljutila“, a u stvari bi da „puknemo“.

Četiri saveta za srećnu vezu i brak:
Nemojte prigovarati vašem partneru, biti posesivno ljubomorni i nepoverljivi, jer su to najgori neprijatelji vezi između dve osobe.
Ne pokušavajte da ga/je promenite. Nemoguće je promeniti bilo koga, sam pokušaj dovodi do nesuglasica i prepirki.
Iskazujte sitne znake pažnje, obratite pažnju šta partner voli i u čemu najviše uživa.
Budite ljubazni, pristojni i poštujte vašeg partnera.

I kada sve ovo uzmemo u obzir i malo se preispitamo – naravno da potražimo utehu na drugoj strani, ukoliko sve ovo nije zadovoljeno i zbog čega u stvari i dolazi do „sitnih“ svađa koje malo pomalo raskidaju vašu vezu.

Sve ovo naravno utiče i na vaš seksualni život. Razgovarajte o tome sa vašim partnerom, o tome šta volite, šta ne, budite otvoreni iskreni jedno sa drugim. Zdrav seksualni život poboljšava vaše odnose kao i što zdrav odnos pozitivno utiče na vaš seksulani život.

Puno ljubavi i uzajamnog razumevanja, znaci pažnje, osmeh i lepe reči uticaće pozitivno na vašu vezu i brak.

  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • email

Ostavite komentar


Prijavite se i preuzmite BESPLATNO "Razmišljaj Pozitivno" audio afirmacije u mp3 formatu...

Pozitivne Afirmacije