Zahvalnost = Ljubav

Da li ste zahvalni za svoj život, kakav vam je dat i kakvog ste ga oblikovali?

Da li se ujutro probudite i pomislite – Zahvalan sam što je osvanuo još jedan dan – Ovo će biti najbolji dan u mom životu!
Zahvalna sam što mogu da dišem, šetam, vidim, osetim..
Zahvalna sam što imam dom i hranu..
Zahvalna sam što mogu da pišem i čitam..
Zahvalna što imam divne roditelje, prijateje, sestre, braću….

Sami napravite vašu listu zahvalnosti – i dan će vam biti zahvalan tj. vratiće vam se „dobrobit u krilo“, jer ste ga tako započeli i ceo će biti takav…

Ako vam dan počinje ovako – „Jaooo opet alarm, muka mi je“… „Ne znam šta da obučem, opet kiša, strašno, mrzi me“ i tome slično…Osvrnite se i vidite kakao vam je protekao taj dan.

Saznali ste tajnu – tako je jednostavno, ali mnogi od nas nisu svesni ovoga.

„Bio sam nesrećan što nisam imao cipele, dok nisam sreo čoveka koji nije imao noge“.

Ne morate da čekate da vam se nešto ukaže da biste počeli da budete zahvalni. Odmah sada, dok čitate, zastanite na trenutak i pogledajte šta je to oko vas na čemu trebate da budete zahvalni. Počnite od toga što umete da čitate. Jednostavno je.
Pokušajte!

Zahvalnošću ste svesniji koliko ste srećni u odnosu na ljude koji nemaju to što vi posedujete. Ne mislim samo na materijalne stvari. Mislim na ono duhovno, na vaše veštine, na način kako se osmehujete, kakvu kosu imate, kako hodate, kako pričate… Znate da na svetu niko nema otisak prsta kao Vi, i da ste jedina jedinka i samo ste jedni na celom svetu. Samo – ali to je velika stvar. Ne postoji niko kao VI! I zato treba da budete ponosni, jer ste jedinstveni!!

Roditelji obično očekuju zahvalnost od dece. Ali zbog čega bi deca trebalo da budu zahvalna ukoliko ih kao roditelji ne naučimo da to budu? Nezahvalnost je prirodna, poput korova, dok je zahvalnost poput cveća- treba je negovati i voleti.

Ukoliko su nam deca nezahvalna, možda smo mi upravo krivci tome. Ukoliko ih nikad nismo naučili da iskazuju zahvalnost , kako možemo da očekujemo da budu zahvalni prema nama?

Setite se da deca uvek čuju šta pričatei kad mislite da su se toliko zaigrala. Pa ako dobijete na poklon npr. od tetke neki štrikani prsluk koji vam se uopšte ne dopada, nemojte reći – „Bože svašta, šta nam je poslala, pa nama to uopšte ne treba.“ Radije kažite: „Lepo od nje što je utrošila sate na izradu ovog prsluka. Hajde da je pozovemo i zahvalimo joj se.“ Tako će naša deca ceniti tuđ trud i sigurno je da će biti zahvalna sledeći vaš primer.

Imajte na umu da zahvalnošću šaljete vibracije ljubavi, jer kada smo zahvalni za ono što volimo to u nama budi dobar osećaj. Osećaj sreće i zadovoljstva. Zato cenite taj momenat, jer tog momenta bivate preplavljeni vibracijama ljubavi…

  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • email

Ostavite komentar


Prijavite se i preuzmite BESPLATNO "Razmišljaj Pozitivno" audio afirmacije u mp3 formatu...

Pozitivne Afirmacije