Osmehujte se često

Dejl Karnegi je u svojoj fantastičnoj knjizi „Kako steći prijatelje i naklonost ljudi“, koja je prodata u desetine miliona primerka, posvetio celo jedno poglavlje ovoj temi.

Dejl Karnegi je pre više od sedamdeset godina napisao da dela govore glasnije nego reči, a osmeh čoveka kaže: “Drag si mi i sretan sam što te vidim.“

Svi mi u dubini duše želimo da se osećamo prihvaćenim od strane drugih osoba a posebno od našeg partnera. Kada smo u potpunosti prihvaćeni onakvi kakvi jesmo, tada se osećamo ispunjenim, srećnim i zadovoljni sami sobom. Osmeh je najmoćniji vid neverbalne komunikacije koji nam govori da nas drugi u potpunosti prihvataju.

A pošto znate tajnu da činite drugima ono što želite da drugi čine vama, tada ako  želite da imate sva ta divna osećanja, vi prvo treba da svojim iskrenim i toplim osmehom učinite druge da se tako osećaju.

Svaki put kada savetujem druge da koriste osmeh kako bi poboljšali svoj ljubavni život, obično se uvek neko nađe sa pitanjem: „Kako mogu da budem nasmejana kada imam stotine problema u životu?“

Kada god čujem takvo ili slično pitanje to mi momentalno govori da ta osoba ako želi da bude srećna prvo što treba da uradi je da promeni svoje misli i ono na šta se fokusira. U ovakvim slučajevima je očigledno da je fokus te osobe na sve ono negativno što nas okružuje.Ukoliko stalno punimo svoj um negativnim informacijama onda ne možemo ni očekivati nešto više u našem životu.

Kao što postoji dan i noć, crno i belo, zima i leto isto tako ne može da postoji nešto negativno u vašem životu a da u isto vreme ne postoji i nešto pozitivno. I kao što je Šekspir je napisao „Ništa u životu nije ni dobro ni loše, već tako postaje u našim mislima“.

Vi svakodnevno odlučujete gde će vaša pažnja ići i u zavisnosti od toga da li ćete gledati krofnu ili rupu u krofni, to će odrediti  kako ćete se osećati. A verujte da stalno gledanje rupe i ne daje neki osećaj zadovoljstva.

Od vitalne je važnosti da razumete da vam ne treba nikakav razlog da bi bili nasmejani. Da li smo većinu vremena nasmejani ili ne, samo je još jedna od navika.

Iskren osmeh će vam dati puno pozitivne energije, samopoštovanja, samopouzdanja i zadovoljstava. A vašem partneru osećaj sigurnosti da ga istinski volite i prihvatate takvog kakav jeste i zauzvrat ćete i vi dobiti isto.

Život će vam postati lagodniji i ispunjeniji jer razumete da sreća nije nešto što dolazi spolja – već iznutra. Svojim osmehom prouzrokovaćete pozitivana osećanja koja svi želimo kako za sebe tako i za svog izabranog partnera.

  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • email

Ostavite komentar


Prijavite se i preuzmite BESPLATNO "Razmišljaj Pozitivno" audio afirmacije u mp3 formatu...

Pozitivne Afirmacije